Вести

Обележен дан Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа

Данас је важан дан за Регионалну привредну комору Шумадијског и Поморавског управног округа, која 6. децембар обележава у знак сећања на 1823. годину када је кнез Милош Обреновић издао указ о оснивању еснафа у привредном животу Србије. Овај указ је био значајан корак у развоју српске трговине и индустрије.

У првих десет месеци ове године, на подручју Шумадије и Поморавља, остварен је раст извоза од 6,7 посто у изузетно комплексним условима пословања и спољнотрговински суфицит у износу од око 444 милиона евра, рекордан у последњих 20 година. 

Читава Шумадија доприноси позитивном спољнотрговинском билансу Републике Србије, а све већа разлика између увоза и извоза је оно што карактерише нашу привреду и чиме се поносимо. Имамо стабилну како економску, тако и сваку другу политику у којој привреда може у предвидивим околностима добро да се развија. Крагујевац потенцијалним инвеститорима може пуно да понуди, пре све оно што није последица краткорочне политике. Имамо богато индустријско наслеђе, сјајан Универзитет и средње школе, а најбитније образоване људе спремне да раде у новим компанијама. 

Крагујевац је динамичан и одржив град, а процедуре за спровођење инвестиција су јако кратке. За то смо често добијали похвале од инвестотора из иностранства, што потврђује колико се локална самоуправа труди да кроз своје услуге и сервисе привреди створи најбоље могуће услове како би они што више и боље радили, градили и запошљавали у Крагујевцу. 

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог председника Привременог органа града Крагујевца Николе Дашића