Вести

Никола Дашић у "Епицентру" о свим пројектима у Крагујевцу

"О реализованим пројектима, онима који су у току или у плану, о стању у градској каси 2014. године пре и после преузимања одговорности за град од стране Српске напредне странке, о свим темама у фокусу, али и о будућности Крагујевца, говорио сам у емисији „Епицентар“ Радио телевизије Крагујевац. 

Крагујевац је у овом тренутку апсолутно ликвидан и може да улаже у инвестиције. Само у последње три године асфалтирано је 300 улица од 960 затечених у јако лошем стању.  

Колапс који је настао 2014. године неће да се понови. На тај начин Крагујевац неће да стане. То је политика коју ми водимо.

Први од великих кредита, узетих у назови стечајном периоду, да се репрограмирају затечени дугови, почиње да истиче већ 2025. године.

Обећао сам Крагујевчанима да град током овог мандата неће да се задужује. Обећање је испуњено - нула динара. 

Пијаца је отворена, а објекат Тржнице биће завршен у првој половини наредне године. 

Крагујевац данас има предиван Трг војводе Радомира Путника и први пут у свој историји, захваљујући новогодишњој чаролији, у време празника личи на озбиљан европски и регионални центар.

За зграду ФИЛУМ – а опредељена је локација и урађен пројекат. ФИЛУМ ће добити своју зграду. 

Кнежев арсенал је асполутни приоритет у мандату који долази.

Крагујевац ће добити и мултимедијалну дворану, урађен је пројекат за дворану Шумадија, а што се тиче Пионира решење је у јавно – приватном партнерству.

Депонија у Јовановцу мора да се завори, а нова регионална биће изграђена у Витлишту. Урађено је 30 км канализационе мреже у оквиру Пројекта „Чиста Србија“ а трећа фаза је изграња постројења за пречишћавање отпадних вода у Цветојевцу.

Вишедеценијски проблем аерозагађења из Енергетике – данас је решен.

 

Крагујевац је данас град на који сам ја поносан", рекао је председник Привременог органа града Крагујевца Никола Дашић гостујући у емисији"Епицентар" на Радио телевизији Крагујевац 

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог председника Привременог органа града Крагујевца Николе Дашића