Вести

Небрига за нове нараштаје

Обећана исплата родитељског додатка за незапослене породиље у Крагујевцу, касни од 8 до 9 месеци, а у Градској управи се правдају проблемима у приливу средстава у буџет.

Иако је сама локална власт, у циљу повећања наталитета, јануара 2012.године, донела одлуку о финансијској помоћи незапосленим породиљама, сама ту одлуку више од годину дана не поштује. Имајући у виду, да је Одлука донета у предизборнј кампањи, циљ владајуће градске коалиције, који није повећање наталитета, већ прикупљање гласова је остварен, а породиље обмануте.

Незапослене породиље, њих око 500, на своју месечну надокнаду од по 20 000 динара, као и прошле, тако и ове године чекају по више од 8 месеци. У тренутку доношења одлуке, у буџету Града није било довољно средстава, али су челници владајуће коалиције, тврдили да ће за ову намену обезбедити средства, макар се одрекли других улагања и издатака.  ГО Српске напредне странке, подсећа градске челнике на ово обећање, јер бебе на храну и основне потребе не могу да чекају.

 Незапослене породиље су се више пута обраћале градској власти и јавности, у нади да ће доћи до свог новца. Успеха до сада није било, осим празних обећања, а поједине породиље за годину дана, нису добиле ни динар. Да ли је било које друго улагање вредније од улагања у нови живот? Неодговорно понашање градске власти према најосетљивијој популацији је недопустиво.

“Ово је трећа конференција за медије на којој Градски одбор Српске напредне странке указује на хронично нерешено питање исплата припадајуће апанаже незапосленим породиљама.  Све локалне управе у Србији то чине много редовније од наше у Крагујевцу. Одборничка група СНС-а је понудила помоћ и покушала да уђе у токове рада органа везаних за ову обавезу града. Одбијени смо са образложењем да су подаци тајна, те због заштите исте нисмо тамо пожељни.”, изјавио је на данашњој конференцији Зоран Младеновић, потпредседник ГО СНС-а у Крагујевцу.

Српска напредна странка доношење „предизборне“ Одлуке о исплати родитељског додатка, незапосленим породиљама, сматра “триком” и захтева од градске власти да хитно обезбеди средства за незапослене породиље, које више од 8 месеци чекају новац по основу родитељског додатка. Ми сматрамо да сваки нови живот и сваки нови осмех немају цену!