Вести

Културно вече у организацији Месних одбора СНС Крагујевац

Вечерас је у организацији МО Српске напредне странке Крагујевац Центар града, Бубањ, 1.мај и Ердоглија организовано "Културно вече" коме су присуствовали члан Председништва, повереник Градског одбора Српске напредне странке Крагујевац и кандидат на листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-Крагујевац не сме да стане Никола Дашић, први на истоименој листи, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, кандидат за народног посланика на изборној листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-Србија не сме да стане Мирослав Петрашиновић, кандидати за одборнике на изборној листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ-Крагујевац не сме да стане проф. др Предраг Ђурђевић, Предраг Стевовић, Миљан Бјелетић и многи други. Окупљање је имало за циљ да  покаже  да уметност, писана реч, музика, не бројe године и не знају за границе.

Темељ модерне културе у Крагујевцу је постављен оног момента када је Крагујевац проглашен првом престоницом модерне Србије, 1818. године, у време кнеза Милоша Обреновића. Прве новине, први театар, прва галерија, први суд, апотека, тополивница... реч први је зато синоним за наш град. Кроз континуирано увећање финансирања културе последњих десет година, реализацијом нових програма, пројеката проширио се обухват  публике, култура и дешавања из области културног живота су заузеле значајну улогу у граду. 

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић је истакао да треба чувати  корене, традицију преносити  на младе и на тај начин чувати државу и свој народ.

Само држава богате историје и традиције има перспективу. 

Крагујевац и Србија не смеју да стану!

 

У припреми "Културне вечери"  поред чланова и активиста учествовали су и представници удружења Срба из Хрватске,,Никола Тесла". Удружење годинама вредно баштини српску културну традицију, а људи из удружења не представљају само Крајину и културно наслеђе Срба са тих простора већ Крагујевац доживљавају као свој други дом.