Вести

Крагујевац је постао пожељније место за живот и рад посебно младих људи

"Крагујевац је град који има много тога да понуди. Поносан сам на Трг војводе Радомира Путника и Трг омладине са скулптурама групе Смак, на сва обданишта, путеве, реконструисана и нова дечија игралишта, спортске терене.

Као један од важнијих пројеката у  наредној години, издвојио бих изградњу Универзитетског клиничког центра која би требало да почне средином године. Крагујевачки Клинички центар је један од регионалних центара ка којем гравитира преко два милиона људи. 

Град Крагујевац ће уложити све напоре за решавање зграде ФИЛУМ-а  будући да постоје и пројекат и локација. Искрено се надам да ће се у скоријој будућности решити и ревитализација Кнежевог арсенала. Осим што је на том простору започета индустријализација Србије и отваране фабрике због којих је данас Крагујевац то што јесте, Кнежев арсенал је посебна вредност и представља  ону специфичност коју Крагујевац има. Потенцијално може да постане град у граду и потрудићемо се да тако и буде. Сличан комплекс не постоји нигде у Европи а са њим ће Крагујевац  постати препознатљив сам по себи. 

У томе имамо пуну подршку државе и добром синергијом , Крагујевац ћемо још више унапређивати  и развијати у град интересантан по свим дефиницијама  европског града",рекао је председник Привременог органа града Крагујевца Никола Дашић. 

 

Извор: званични Инстаграм и Фејсбук налог председника Привременог органа града Крагујевца Николе Дашића