Вести

Крагујевац домаћин хируршке секције

Универзитетски клинички центар у Крагујевцу данас је био домаћин стручног скупа у организацији Хируршке секције Србије, која постоји у оквиру Српског лекарског друштва.

Ово је први пут да се састанак хирурга из целе Србије, али и иностранства одржава ван Београда, у циљу размене искустава као и стицања нових знања и унапређења хируршке праксе у Србији.

Овакви скупови одржавају са намером да се млади хирурзи који ће наследити своје старије колеге, усаврше кроз предавања еминентних стручњака из области хирургије из Србије и иностранства.

Директор Клинике за хирургију Универзитетског клиничког центра Крагујевац, доц. Александар Цветковић рекао је да су континуиране едукације лекара од изузетне важности, нарочито за младе хирурге који раде у унутрашњости.

Поздрављајући присутне, директор Универзитетског Клиничког центра Крагујевац, проф. др Слободан Милисављевић, је истакао да овакви скупови, који пружају обиље тема врхунских предавача и експерата из области хирургије, гарантују квалитет усавршавања младих лекара.

На стручном скупу у Крагујевцу учествовало је преко 300 хирурга из целе Србије, који су имали прилику да од својих колега, експерата из различитих области хирургије, чују иновативне методе лечења.

 

Извор:  Радио телевизија Крагујевац 

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић