Вести

Јанковић: У години кризе иста социјална давања

Српска напредна странка сматра да би обележавање Светског дана социјалне правде требало да допринесе унапређењу борбе међународне заједнице против сиромаштва, промоцији права на рад, једнакости полова и остваривању једнаких шанси и социјалне правде за све.

Српска напредна странка се чврсто залаже за остваривање већих права и бољи живот социјално угрожених категорија – самохраних мајки, деце лишене родитељског старања, грађана са најнижим примањима, особа са инвалидитетом а у прилог томе већ говори цињеница да је Влада Србије једина влада у Европи која у години кризе социјална давања није умањила ни за један једини динар. Трећина укупног буџета Владе одлази на социјална давања.

У години штедње влада је смањила највише зараде и највише пензије, али најниже пензије и лични дохоци су остали заштићени.

Српска напредна странка подсећа да је у републичком буџету ове године издвојено две милијарде и 800 милиона динара за мере активног запошљавања и 500 милиона динара за запошљавање особа са инвалидитетом, док је 20 милијарди динара одвојено за отпремнине. Буџетом града Крагујевац за 2015. повећана су средства за социјално угрожене грађанае.

Српска напредна странка сматра да без обзира колико је тешка економска ситуација у земљи, не сме се штедети на онима који су најсиромашнији и да солидарност мора обележити 2015. годину.

Конференцију је водио Марко Јанковић, члан правног савета Градског одбора Крагујевац.

Градски одбор СНС
У Крагујевцу,
20.02.2015.