Вести

Изборна воља грађана се поштује, нема места рушилачким нападима по улицама Београда

"Улични протести дела опозиције који себе декларишу да су против насиља, прерасли су у праве нереде,а затим и хулиганство и вандализам који су, за сада, своју кулминацију доживели у недељу увече бруталним рушилачким нападом на здање Скупштине Града Београда.

Као што је већ најширој јавности познато, протести су почели под изговором да је дошло до бројних нерегуларности током самог изборног процеса, а нарочито на изборима за градску власт у Београду. Зато је, у низу нелогичности, једна од првих била она да се прва серија тих протеста одржавала испред седишта Републичке изборне комисије која нема ама баш никакве надлежности у погледу београдских избора.

И најповршнијим пратиоцима домаћих политичких прилика потпуно је јасно да је овде реч о ванинстутуционалним поступцима оних који мисле да је у Србији могуће на улици, уз много буке и беса, прекрајати изборну вољу грађана након још једне брилијантне победе Српске напредне странке на свим нивоима 17. децембра. 

И не само то, претњом даљом ескалацијом насиља, део опозиције, уз препознатљив рукопис страних обавештајних служби, они желе да уздрмају државно устројство и уставни поредак наше земље, што им се никако неће дозволити, јер је Србија озбиљна, одговорна и демократска држава".

 

         Чланица Главног одбора

         Српске напредне странке 

            Биљана Илић Стошић