Вести

Градоначелник Николић припремио пријем за стрељачки клуб "Чика Мата"

Стрељачки клуб "Чика Мата" из Крагујевца, одлуком Стрељачког савеза Србије проглашен је за најбољи клуб у 2014. години, док је Стеван Јовановић члан овог клуба проглашен за "стрелца број један" у конкуренцији млађих јуниора. Тим поводом градоначелник Крагујевца Радомир Николић и помоћник за спорт Никола Урошевић приредили су пријем за успешне младе стрелце и руководство клуба.

"Веома смо поносни на вас и имаћете пуну подршку града за све што чините а волели бисмо да стрељаштво максимално приближите млађим генерацијама", рекао је градоначелник Радомир Николић овом приликом. Ако се ви добро организујете, град вам стоји на располагању да омасовимо овај спорт који може да донесе још боље резултате, који су иначе већ јако добри.

Говорећи о улагањима Крагујевца у спорт, градоначелник Радомир Николић је рекао да се ове године мења правилник о начину на који се финасира спорт, како би био усклађен са постејећим законом и са законом који је у процедури. Према овом правилнику сви клубови са својим програмима и пројектима обраћаће се Спортском савезу града Крагујевца, а град ће по објављеном јавном позиву финансирати директно клубове за пријављене пројекте, чиме ће бити омогућено да се поштеније деле средства које је град наменио спортским клубовима.

Градоначелник Радомир Николић је изразио уверење ће клуб "Чика Мата", као и многи други клубови имати користи од ове промене, јер ће у складу са традицијом, масовношћу, резултатима, рангом такмичења и захваљујући томе што се такмичи на европским такмичењима, добити више средстава него што је до сада добијао.

Захваљући на пријему, председник клуба "Чика Мата" је рекао да «изборити се за овако престижан трофеј и то у веома јакој конкуренцији у овом спорту који Србију поставља на треће место у свету, велика је ствар, а за наш клуб је посебно значајно што смо ово државно признање добили после неколико деценија. Ово признање једна је од степеница ка нашим циљевима које смо планирали да остваримо јер улазимо у предолимпијску годину у којој се освајају квоте за Бразил. Ми очекујемо да ћемо остварити још две и јако смо срећни што из матичног јата и деце из Крагујевца стварамо врхунске стрелце који са поносом носе име града по целом свету.