Вести

Богојављенско пливање за часни крст

Уз благослов Његовог преосвештенства епископа шумадијског владике Јована и свештенства Епархије у присуству председника Привременог органа града Николе Дашића, представника града, градских и републичких институција, великог броја посетилаца, у Шумаричко језеро на Богојављење ушло је 92 пливача. Симболичних 33 метара први је препливао и подигао Богојављенски крст Лазар Максимовић. Витешку титулу Максимовић је освојио други пут.  

Леп осећај када у рукама држим богојављенски крст и понесем витешку титулу. Сви који смо данас запливали смо духовни витезови јединствени у вери, каже Лазар Максимовић који је први до Крста стигао и 2019. године. Срећан сам када видим да се из године у годину пријављује све већи број пливача и да на овако значајној спортско-духовној манифестацији уз благослов епископа Шумадијског и цркве, могу сви да учествују, истиче овогодишњи носилац Богојављенског крста и каже да ће и следеће године да плива.

Организатори традиционалне манифестације на Богојављење су Епархија шумадијска, СПД Раднички и Градска туристичка организација под покровитељством Града Крагујевца. Богојављенско пливање за Часни крст одржано на језеру у Шумарицама 21. пут, окупило је 92 такмичара од којих седам жена. Најмлађа учесница је седмогодишња Николија Прокић а најстарији такмичар ове године је шездесетшестогодишњи Мицко Јаковљевић. 

 

Извор: Град Крагујевац