Вести

Асфалтиране Улице Вишка и Бресничка у насељима Илићево и Бресница

Предузеће за путеве Крагујевац изводи завршне радове на асфалтирању Вишке улице у МЗ Илићево и Бресничке улице у МЗ Бресница. Вредност радова улица је 3,3 милиона динара без ПДВ-а. Радове су обишли чланови Привременог органа града Крагујевца, Мирослав Петрашиновић и Предраг Стевовић и в.д. начелник Градске управе за развој инвестиције Дејан Ружић.

Два велика инфраструктурна пројекта које ради Предузеће за путеве Крагујевац данас су завршена. Асфалтиране су улице у МЗ Илићево и у МЗ Бресница које су нашим суграђанима представљале проблем, рекао је Мирослав Петрашиновић, члан Привременог органа града Крагујевца. Од почетка мандата Дашић је мештанима обећао асфалтирање, марљиво смо радили на томе и данас можемо да поделимо задовољство са свим мештанима који су се окупили. Будући да смо се домаћински односили према буџету има довољно средстава да се уради свака улица докле год временски услови то буду дозвољавали, истакао је Петрашиновић и додао да су ангажована два предузећа која изводе радове као и да ће се тим темпом наставити.

Данас се завршавају радови на асфалтирању дела ових улица у дужини од по 300 и просечне ширине четири метара, рекао је Дејан Ружић, в.д. начелник Градске управе за развој и инвестиције који је подсетио да су раније постигнути договори са мештанима о парцијалном асфалтирању ових саобраћајница будући да су обе веома дуге и да ће се радови наставити и током следеће грађевинске сезоне, казао је Ружић.

Радове у улицама Вишкој у Илићеву и Бресничкој у Бресници изводи Предузеће за путеве преко Градске управе за инвестиције и развој. 

Према речима Предрага Стевовића, члана Привременог органа града Крагујевца после много деценија Вишка улица, као једна од дужих на територији ове Месне заједнице је дошла на ред за асфалтирање. Са мештанима насеља Илићево разговарамо о наставку реконструкције, а оно што ће посебно обрадовати како мештане тако и малишане јесте да ће у насељу наредних дана бити завршено и дечије игралиште. 

 

Извор: Град Крагујевац