Вести

Асфалтиран засеок Петровићи у Добрачи

Утоку су завршни радови на асфалтирању сеоског пута у МЗ Добрача, засеок Петровићи у дужини 530 метара и укупној вредности 5, 4 милиона динара. Радове које изводи ПЗП обишао је данас Мирослав Петрашиновић, члан Привременог органа Града Крагујевца.   

Још један путни правац који се данас завршава, има велики значај  за све житеље села Добрача. Поред  асфалтираних путних праваца које смо у претходоном периоду урадили, у Чумићу, Маслошеву, Влакчи, Илићеву, Бресници, Белошевцу, Маршићу као и у Добрачи, су инвестиције за шта су издвојена средства у буџету и што је планирано да се  уради као што је и обећано мештанима ове Месне заједнице, казао је Петрашиновић, члан Привременог органа.  Ово су потези које локална самоуправа чини у намери да равномерно улаже како у градска, тако и у сеоска подручја а које је градоначелник Дашић са својим тимом обећао још на почетку свог мандата. Живот суграђанима који живе на сеоском подручју гледамо да учинимо што лакшим и што квалитетнијим а асфалт је оно што је за њих најважније. Инвестиција од  5, 4 милиона динара има много већу вредност за све људе који живе у овом селу, поручио је Петрашиновић.

Мештани Добраче кажу да је пут у овом засеоку један од важнијих сеоских јер повезује село са гробљем. Осим тога, пролази поред њива које се обрађују и од сада ће приступ пољопривредној механизацији за обрађивање њива бити  много лакши, казао је Зоран Петровић, мештанин Добраче.

 

Извор: Град Крагујевац