Аматерски снимци аматерске опозиције и ништа више од тога

Тужно је било гледати извештаје N1 о конвенцији коалиције „Србија против насиља“ која је синоћ одржана у Крагујевцу на Тргу код Крста.

Листа „Србија против насиља“, дефинитивно је синоћ постала листа Н1 за Драгана Шолака.

Аматерски снимци аматерске опозиције о некој паралелној реалности у Крагујевцу, граду који се ослобађа од не знам чега. Само још један неуспешан покушај да се сакрије скандалозно мала подршка опозицији у Крагујевцу.

Интересантно, у прилогу новинар-извештач поставља питања и даје одговоре. Сваки кадар максимално сужен да се случајно не види колико људи има. А говорници у глумачком заносу као да наступају пред хиљадама. Сјајна монтажа. Холивудски, нема шта. С друге стране 200 присталица из Крагујевца, а и то је упитно и још толико довежено са стране, што је легитимно.

Легитимно је и што је главом и брадом дошао он – Драган Ђилас, на своју ударну Титаник конвенцију у Шумадији, али није легитимно да његови ађутанти (Алексић, Миливојевић, Стефановић и други) причају о милионским рачунима кад су ти милиони управо у рукама њиховог шефа и то је кристално јасна чињеница.

Још једна ствар је ту јако интересантна. На свим досадашњим покушајима да се направи бар један крштен скуп наступају ситни политичари и крајње сумњиви стручњаци, али никада Драган Шолак или Драган Ђилас. Личи да су инострани финансијери схватили да та два имена нису добар бренд за српско бирачко тело, те отуда паљба из свог ситног пешадијског оружја. Те Заветници, те ССП, те ПроГлас, а на трговима жалостно мали број присталица. Једних истих, а надају се да ће неки нови мали бренд можда и да се прими код народа. Не постоји ту схватање да људи нису тржиште и нису роба.

И још једна јако интересантна ствар. Дан после фијаско опозиционе конвенције покушавам да пронађем вест о томе на локалним опозиционим порталима. Нигде ни речи, срамота их ваљда, осим у једном од најслабије читаних, а и ту једина фотографија је погодите!? Наравно, фотографија Шолакових узданица на бини, не фотографија људи у публици. Одатле закључујем да је читава ова фарса извештавања Н1 намењена пре свега публици ван Крагујевца, а биће и ван Србије јер потрошена средства на крају треба оправдати.

До следеће „велике“ опозиционе конвенције у Крагујевцу ми ћемо уживати у центру нашег прелепог и окићеног града, препуног насмејаних људи и деце, што се најбоље види на снимцима који се без престанка деле на друштвеним мрежама.

П.С. Кад се по порталима хвалите истраживањима јавног мњења слободно објавите та истраживања и назив релевантне - респектабилне куће која их је спровела. Живи били, Србија не сме да стане!!!

Члан Председништва  и повереник Градског одбора

Српске напредне странке  Крагујевац