Вести

R. Nikolić: Usvojeni kriterijumi, analiziran rad, slede rezovi

Izvršni odbor SNS usvojio je na sinoćnjoj sednici jasne kriterijume za ocenu rada lokalnih funkcionera stranke i direktora javnih preduzeća na lokalu i analizirao njihov dosadašnji učinak, izjavio je Tanjugu predsednik tog odbora Radomir Nikolić i istakao da sledi ozbiljan "rez", posle sednica rukovodstva stranke.

Nikolić je rekao da su na sednici IO, koja je trajala do kasno u noć, doneti određeni zaključci i predložene mere, koji će biti predloženi Glavnom odboru i Predsedništvu stranke, ali nije hteo da iznosi imena.
"Govorili smo konkretno o pojedinim ljudima, međutim, dogovor je da bez odluke Glavnog odbora ne izlazimo u medije s odlukama i imenima", rekao je Nikolić.

On je naglasio da će detalji biti poznati u narednih desetak dana, kada će biti i sednice Glavnog odbora i Predsedništva SNS.
"Mislim da će rez biti ozbiljan, jednostavno išlo se do te mere da nismo želeli da i najmanji propusti ostanu nekažnjeni", naveo je Nikolić.

Govreći o kriterijumima po kojima će se ocenjivati uspešnost u radu članova SNS u izvršnoj vlasti, Nikolić je rekao da je jedan od najvažnijih da se vidi koliko su dobri u poslu koji obavljaju.
"To su ekonomski pokazatelji, pokazatelji poslovanja preduzeća, uzećemo u obzir i odgovornost koju naši ljudi nose na pozicajama na kojima se nalaze, kao i poruku koji oni treba da šalju i zaposlenima i uopšte građanima, njihovo ponašanje, troškove koje čine", rekao je Nikolić.

On je kazao da ima mnogo primera bahatog ponašanja, što, kako je naglasio, nikako ne sme da se dozvoli.
"Ovu šansu koju Srbija ima u ovom trenutku mi ne smemo da prokockamo, jednostavno moramo da pošaljemo jasnu poruku celom narodu i državi kakvo društvo mi želimo da stvaramo, a to polazi upravo od ovih funkcionera o kojima smo govorili", rekao je Nikolić.