Вести

За локалне изборе у Крагујевцу прва предата листа „Александар Вучић – За нашу децу.“

Коалиција окупљена око Српске напредне странке предала je Градској изборној комисији потписе грађана који подржавају кандидате ове коалиције за одборнике Скупштине града Крагујевца. Листу под називом "Александар Вучић – За нашу децу." чини велики број младих, образованих људи који ће, уз добар део имена из тренутног сазива градског парламента који су дали велики допринос у решавању финансијских проблема града из претходног периода, чинити нову покретачку снагу Крагујевца. Први на листи одборничких кандидата је Никола Дашић, дипломирани економиста и официр, одборник Скупштине града.

„Ови избори су веома важни за Крагујевац. Велики посао је урађен у протеклом периоду пре свега захваљујући раду и политици председника Александра Вучића, као и градоначелника Крагујевца Радомира Николића који је са својим тимом у протеклих пет година извукао Крагујевац из затеченог буџетског колапса и блокада. Подигли смо град на здраве основе и омогућили да данас можемо да уђемо у један озбиљан инвестициони циклус у Крагујевцу. Настојаћемо да у још већем обиму сарађујемо са Владом Србије и реализујемо још више капиталних пројеката у Крагујевцу, пре свега из области инфраструктуре, здравства и школства, па све до пројеката везаних за спорт и културу. Током предизборне кампање представићемо грађанима детаљно наш план и програм, као и тим нових, младих људи који ће својом енергијом и знањем завршити започете и реализовати нове, значајне пројекте у Крагујевцу“, најавио је Дашић.

Предаји листе одборничких кандидата коалиције окупљене око Српске напредне странке присуствовао је и градоначелник Крагујевца Радомир Николић који пружа пуну подршку читавом тиму. 

„Сваки град, уколико жели константно да се развија, мора да има континуитет у процесу управљања, да се сваки наредни сазив надовезује на послове и пројекте које је започео претходни, и да сваком будућем отвара врата за реализацију нових идеја. Српска напредна странка са својим партнерима на ове изборе излази управо са циљем да настави путем напретка и развоја. Данас су пред вама чланови тима који је имао задатак да усправи Крагујевац, реши финансијске проблеме и нормализује функционисање града, али и нови, млади људи који на ове изборе излазе нудећи програм који произилази из урађеног у претходном мандату. Колико нам је важна стабилност у даљем напретку и функционисању града показује и листа коју нудимо грађанима Крагујевца, а коју у већини чине припаднице женског пола чија је природа таква да не дозвољава улазак у непотребни ризик и којима је сигурна будућност наше деце животна мисија”, рекао је Николић.

Место на листи коалиционих партнера СНС Крагујевац нашли су представници ПУПС-а, Покрета социјалиста, ПСС-БК, Јаке Србије и СДПС-а Расима Љајића.

 

Крагујевац, 05.03.2020.

 

 

БИОГРАФИЈА Никола ДАШИЋ (рођ. 04.03.1975)

 

Никола Дашић потиче из официрске породице, што га је донекле и определило да након Средње економске школе у Крагујевцу, студије заврши на Војно-техничкој академији у Београду 2002. године као дипломирани економиста и официр. Каријеру је започео звањем потпоручника у логистичкој бригади за снабдевање и опремање Генералштаба и Министарства одбране. 2005. године каријеру наставља у Агенцији за приватизацију РС, прво као помоћник руководиоца пројекта, а касније и као директор регионалног центра у Крагујевцу. 2012. године заснива радни однос у Народној банци Србије на позицији директора одељења Принудне наплате у Крагујевцу, да би пола године касније на позив Гувернера НБС прешао у Београд ради додатног ангажовања на месту личног саветника за регионални надзор у филијалама у Крагујевцу, Нишу и Ужицу, и по овлашћењу Гувернера координатор Сектора за послове са готовином и трезорским одељењима у филијалама у Београду и Новом Саду.

Никола Дашић је један од оснивача градског одбора СНС Крагујевац и члан Извршни одбор странке. Супруг је и отац три ћерке, љубитељ природе, активни планинар и бициклиста.