Вести

Влада Кореје донирала три специјализована возила за установе социјалне заштите у Крагујевцу, Димитровграду и Старом Лецу

У оквиру развојне помоћи „ОДА 2022“ Влада Републике Кореје донирала је три специјализована возила за установе социјалне заштите у Србији. Вредност донације је 133 756 евра. У присуству начелнице Шумадијског управног округа Биљане Илић – Стошић, градоначелника Крагујевца Николе Дашића и бројних гостију, амбасадор Републике Кореје у Републици Србији Њ.Е. Јеовонг Ли и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Проф. др Дарија Кисић, уручили су кључеве возила. Комбиновано возило Opel Movano донација је Установи за смештај одраслих и старијих Димитровград, а санитети Citroen Jumper Дому за душевно оболела лица „1 октобар“ Стари Лец и Заводу за смештај одраслих лица „Мале пчелице“.

У име установа социјалне заштите захвалила се Данијела Настић – Симовић директорка Завода за смештај одраслих лица Мале Пчелице. Она је нагласила да ће возила, донирана у оквиру пројекта Подршка установама социјалне заштите за смештај одраслих и старих у Републици Србији, значајно допринети побољшању квалитета услуга за наше кориснике.

Корејска Влада сваке године пружа развојну помоћ Србији, а ове године то чинимо у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, рекао је амбасадор Јеовонг Ли. Током пандемије Кореја и Србија су активно сарађивале. Ова донација је продужетак сарадње наше две земље ради заједничког превазилажења короне. То је уједно и полазна тачка пријатељске сарадње у области медицине и социјалне заштите која ће се наставити у будућности. Надам се да ће наша донација допринети побољшању социјалне заштите, омогућити бржи приступ задравственим системима и побољшати квалитет живота грађана. Амбасада Републике Кореје ће и даље бити поуздан партнер и трудиће се да пружи Србији неопходну подршку, како би наше две земље заједно постигле одрживи развој.

Захваљујући се амбасади Кореје на подршци, Дарија Кисић се захвалила и запосленима у установама социјалне заштите. Наш систем социјалне заштите функционише јако добро, без обзира на различите препреке које имамо, али докле год имамо заједнички циљ, заједнички пут, овакву снагу и ентузијазам, сигурна сам да смо на добром путу да се још више развијамо и напредујемо. Донирана возила ће значајно олакшати свакодневно функционисање и квалитет живота запослених и корисника, у Крагујевцу, Димитровграду и Старом Лецу.