Вести

У Реснику асфалтирана деоница пута која повезује Крагујевац и Рачу

Градоначелник Крагујевца, Никола Дашић, председник општине Рача, Ненад Савковић и члан Општинског већа, Александар Сенић, присуствовали су данас завршним радовима на асфалтирању деонице пута у селу Ресник, у засеоку Дубокић, који ће спајати град Крагујевац са општином Рача.

Ово је веома важна саобраћајница и за град Крагујевац и за општину Рача, и наравно за мештане села Ресник. Важно је и то што смо испунили обећање према људима који живе у овом крају. Желим да искажем велику захвалност Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде које је учествовало са 7,5 милиона динара, док је град издвојио око 1,5 милиона динара, за изградњу ове деонице – казао је градоначелник Дашић.

Владимир Бјелановић, одговорни извођач радова из Предузећа за путеве Крагујевац истакао је да је дужина деонице која се данас асфалтира 750 метара, док је ширина коловоза 4 метра. Комплетан посао који је ово предузеће завршило у планираном року, за 15 радних дана, биће окончан сутра, изградњом банкина.

Марко Ђорђевић, заменик председника Савета МЗ Ресник казао је да је ово трећи асфалтирани правац који спаја две територије и значајан међуопштински пут који спаја село Ресник са селом Мало Крчмаре, односно територију града Крагујевца са општином Рача. У засеоку Дубокић живи око петнаестак домаћинстава која коначно добијају асфалт испред својих кућа који ће им решити многе проблеме и поједноставити свакодневно функционисање. У протеклом периоду у овом селу урађене су нове линије јавне расвете, обновљене постојеће, насут пут ка гробљу. Очекује се и реконструкција спортских терена у дворишту Основне школе ‘’Сретен Младеновић’’, а одобрен је и пројекат за увођење грејања у школи, казао је заменик председника МЗ Ресник.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs