Вести

Петрашиновић: Да ли пада снег на Копаонику, да Градоначелнику видимо траг?

Поред продаје, пропадања чувених одмаралишта, Бешњаје, Граца, Зеленике у којима су генерације крагујевачких основаца летовале, сада је градска власт довела у питање и судбину одмаралишта на Копаонику.

Отуђењем одмаралишта на Копаонику од града Крагујевца, којим сада газдује „Шумадија сајам“, локална власт купује време за себе, с намером да својим наследницима не остави ништа. Не сме се продати Одмаралиште на Копаонику, једно од водећих туристичких објеката у Србији, јер оно пре свега припада најмлађим Крагујевчанима! Своју неспособност да газдују овим објектом и сталну потребу да финансирају „пројекте“ који не доприносе развоју Крагујевца, градска власт нека компензира на други начин, али никако на штету Крагујевчана! Продајом одмаралишта, драстично би се смањио број деце која одлазе на рекреативну наставу, јер су цене пансиона у другим објектима за родитеље недоступни. Рекреативна настава већини деце из крагујевчких осносвних школа једини је вид рекреације у природи, па би отуђивање одмаралишта битно утицало на здравље најмлађих.

Градски одбор Српске напредне странке, годинама уназада указује на бахатост градске власти према најмлађим суграђанима, од којих „захтева “ враћање дугова за које нису одговорни.

ГО Српске напредне странке учиниће све, а прикупљање потписа грађана против продаје Одмаралишта на Копаонику, је само један вид борбе, против продаје дечјег одмаралишта, које првенствено припада најмлађим крагујевчанима. Нека неспособна градска власт која нема визију раста и развоја Крагујевца, остави имовину града њеним грађанима.

Градски одбор СНС
У Крагујевцу,
28. 11. 2013.