Вести

Отворено четврто градилиште у оквиру пројекта ”Чиста Србија” у насељу Мале Пчелице

Завршне радове у Улици Мирјане Јаковљевић и почетак радова на изградњи канализационе мреже у Липљанској улици у насељу Мале Пчелице, четвртог по реду градилишта у Крагујевцу у оквиру пројекта Чиста Србија, обишли су градоначелник Крагујевца Никола Дашић и заменик Ивица Момчиловић са сарадницима.

У Улици Мирјане Јаковљевић завршена је изградња канализационе мреже у дужини од 90 метара док су исти радови у дужини од 250 метара отпочели у Липљанској улици.

Мале Пчелице су четврто отворено градилиште, пројекта изградње и реконструкције комуналне инфраструктуре „Чиста Србија” у Крагујевцу, после Белошевца, Маршића и Петровца, рекао је градоначелник Дашић. У Новом насељу у МЗ Мале Пчелице, пројектом је обухваћено девет улица. Специфичност радова у Липљанској је у томе што су становници ове улице покренули иницијативу да партиципирањем, поред канализационе, реше и питање прикључка на градску водоводну мрежу, казао је Дашић. Радо ћемо прихватити ову опцију и грађанима изаћи у сусрет како би истовремено решили два врло важна питања за свако домаћинство, рекао је градоначелник и истакао да се радови на више локација одвијају по предвиђеној динамици.

У наредна четири месеца у оквиру пројекта Чиста Србија у приградском насељу Мале Пчелице, биће изграђена канализациона мрежа у девет улица у укупној дужини 1266,70 метара и то у улицама Травничкој, Бујановачкој, Похорској, Улици Љубомира Јовановића, Врањанској, Злетовској и Улици 18. октобра. Завршетак радова у Липљанској, једној од најдужих улица обухваћеној пројектом у овом делу града, према речима заменика градоначелника Ивице Момчиловића, очекују се за двадесетак дана. Пројектом Чиста Србија до краја године планирано је да се изгради 42 километара канализационе мреже у десетак насеља у Крагујевцу. За следећу годину је планиран други приоритет – реконструкција канализационе мреже у централном градском језгру, најавио је Момчиловић.

Градоначелник Дашић је овом приликом обишао и радове на асфалтирању Улице Боривоја Агатоновића у овом насељу дужине 180 и ширине 4 метара. Вредност инвестиције је 3 милиона динара и очекујем да радови врло брзо буду завршени, казао је градоначелник Крагујевца.