Вести

Министар Момировић и градоначелник Дашић обишли радове на путу Крагујевац – Топола

У оквиру посете Крагујевцу, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и градоначелник Никола Дашић обишли су радове на државном путу Iб реда број 25 Топола – Крагујевац у дужини од десет километара. Радови на комплетној реконструкцији пута започети су у мају, а вредност инвестиције је око 413 милиона динара.

"Управо присуствујемо радовима који се изводе на последњем километру, што значи да ћемо се ускоро опет возити овим путем, али много пријатније него раније", истакао је Дашић.

"Велика су улагања у путну инфраструктуру. Радови на Северној обилазници требало би да крену почетком следеће године. Чекамо да нам извођач достави идејно решење како бисмо могли да уђемо у процес комплетне експропријације. У Крагујевцу су, у складу са плановима које смо усвојили, а које је одобрила Влада Србије, започети пројекти вредни преко милијарду евра."

"Тренутно инвестирамо и пројектујемо 1200 km аутопутева и брзих саобраћајница на територији целе државе Србије. Интензивно радимо на томе да у неколико наредних месеци кренемо да радимо на Северној обилазници око Крагујевца, како бисмо следеће године могли да наставимо радове на Гружанском коридору и спојимо Коридоре 10 и 11 чиме измештамо транзитни саобраћај из Крагујевца", рекао је Момировић. "Морамо да подигнемо саобраћајне стандарде на територији целе наше државе."

Момировић је најавио да ће се врло брзо кренути у инвестицију која ће железничком пругом спојити Коридор 10 са МIND парком, што ће уз тест пругу и аеродром, бити најквалитетнији услови за инвестирање у производњу возова, трамваја и других шинских система.

"Поред МIND парка, у Крагујевцу имамо Siemens, Шкода је најавила свој долазак. Данас се инвеститори утркују да дођу у Србију, а пре свега у Крагујевац који је озбиљан индустријски и машински центар дуже од 80 година. Наравно да желимо то да подржимо. Драго ми је да у градоначелнику Дашићу и људима из града Крагујевца имамо стабилног парнера. Овде имамо квалитетну радну снагу која више није јефтина, а што се тиче стандарда и знања, на далеко је вишем нивоу него што је била пре десет или петнаест година", истакао је Момировић.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs