Вести

Крагујевачки стрелци освојили бронзану медаљу на Светском купу у Каиру

Репрезентативци Србије, чланови Стрељачког клуба "Чика Мата", Теодора Вукојевић и Милутин Стефановић, са Светског купа у такмичењу микс парова који је одржан у Каиру, вратили су се у Крагујевац са освојеном бронзаном медаљом.

У част значајног успеха за крагујевачки спорт и клуб, градоначелник Крагујевца Никола Дашић и члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић за њих и представнике управе клуба, приредили су свечани пријем.

Већ смо навикли да се наши спортисти са такмичења враћају са медаљама. Крагујевац је озбиљан спортски центар, а Стрељачки клуб „Чика Мата“ решио је да нам поново осветла образ, казао је градоначелник Дашић. Светски купу у Каиру, са учешћем од преко 60 репрезентација највећи је спортски међународни куп у стрељаштву одржан од 2019. године, а први пут медаљу је узео микс парова из истог клуба. То је велики успех и резултат клуба „Чика Мата“, а Теодора и Милутин се јако добро котирају у свом спорту, и драго нам је, рекao је градоначелник Дашић, што крагујевачка омладина има такве узоре.

Милутин Стефановић и Теодора Вукојевић, одрасли су у истом солитеру, чланови су истог клуба, а први пут су се, од како постоји дисциплина микс парова, такмичили заједно и освојили медаљу. Због тога овај резултат за њих има, како Милутин истиче, непроцењиву вредност и додатни подстрек за будућност.

Освајање бронзане медаље на Светском купу је велики успех, али и традиција једног изузетног клуба, стара преко 100 година.Теодори је Милутин био идол, а уз сваког врхунског спортисту долазе нова деца и генерације која остварују нове резултате, казао је Стевовић. Он је поручио да улагањем у врхунски спорт сигурно долазе нове и боље генерације, а постигнути успех Милутина и Теодоре још једном показује да Крагујевац јесте град спорта.

После Олимпијских игара, првенства Европе и света, Светски куп је највиши ранг такмичења у стрељаштву и веома битан за клуб и Крагујевац, истиче  Драган Армуш председник клуба "Чика Мата". Први пут у историји стрeљачког спорта наступали су двоје стрелаца из истог клуба и остварили импозантан резултат, што показује да је Стрељачки клуб "Чика Мата" за 140 година колико постоји, успео да добрим квалитетним радом направи школу стрељаштва која своје стрелце гради на високом нивоу и коју препознају светски стручњаци.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs