Вести

Дашић : Ускоро изградња новог објекта Управе за ванредне ситуације и Ватрогасног дома

Примопредајом пројекта за изградњу новог објекта Управе за ванредне ситуације и Ватрогасног дома у Крагујевцу, градоначелник Никола Дашић и в.д. помоћника министра унутрашњих послова – начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић, озваничили су почетак реализације тог пројекта.

Град Крагујевац обезбедио је парцелу у непосредној близини Шумадија сајама површине 80,33 ари и пројектну документацију коју је урадило ЈП Урбанизам, а ресорно Министарство средства у износу од 280 милиона динара. Површина објекта, који ће имати три етаже, је 2700 квадратних метара.

У име Министарства унутрашњих послова, са задовољством вас обавештавам да ћемо градњу новог објекта започети већ кроз коју недељу како би наши храбри ватрогасци спасиоци добили адекватан простор, нагласио је Лука Чаушић. Ово је је још један доказ изузетне сарадње града Крагујевца и Сектора за ванредне ситуације. Нови објекат за припаднике ватрогасно спасилачке бригаде и Управе за ванредне ситуације, чија је мисија заштита људских живота, животне средине, материјалних добара и културно – историјског наслеђа је непоходан, јер само на тај начин можемо да будемо сигурнији у новим изазовима који нас чекају.

У складу са налогом министра Александра Вулина преиспитани су сви објекти у којима су смештени припадници Сектора за ванредне ситуације. То је за резултат имало реконструкцију 18 објеката, а овог месеца отварамо и три новоизграђена, истакао је Лука Чаушић.

Наша генерација сведок је времена у коме се у Србији много гради у свим областима. С обзиром на то да је Крагујевац део свега тога, захваљујем се Влади Србије и председнику Републике на још једном пројекту веома значајном за наш град, рекао је градоначелник Никола Дашић. Крагујевац у свему први, по налогу кнеза Милоша још 1887. године основао је прву ватрогасну дружину у Србији, подсетио је Дашић.

С друге стране, наша ватрогасна служба већ 88 година смештена је у Ватрогасном дому чије је капацитете одавно превазишао град са 180 000 становника. Дошло је време да ватрогасци спасиоци коначно добију објекат какав приличи Крагујевцу као четвртом граду по величини у Србији, који је уједно административни, индустријски, здравствени, образовни, културни и спортски центар. Захваљујући сарадњи са државом обезбедићемо нашим службама да буду на услузи грађанима по највишим светским стандардима. Зато верујем, истакао је Дашић да ће се наћи решење и за одговарајући објекат за потребе Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу у коме би могли да обједине све своје делове и јединице. Задовољство је града Крагујевца да уступи земљиште и за такав пројекат, поручио је Дашић.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs