Вести

Дашић: Сајам спорта на најбољи начин промовише резултате крагујевачких спортиста

 

После вишегодишње паузе, на календар сајамских манифестација у нашем граду, враћен је Сајам спорта који је данас отворен на Шумадија сајму. Сајам спорта окупио је спортске клубове, успешне спортисте и на најбољи начин промовисао одличне резултате које су крагујевачки спортисти постигли током пришле године. Сајам је отворио градоначелник Никола Дашић, а свечаности поводом отварања присуствовали су и председник Скупштине града, Мирослав Петрашиновић, Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт, Душан Алексић, члан Градског већа за образовање, Драган Ристић, параолимпијац клуба "Чика Мата" и ватерполисти крагујевачког "Радничког".

"Ми данас живимо у једном специфичном времену у коме деца велики део времена проводе пред екранима и јако је битно да у нашим шампионима имају узоре. Поносно истичемо чињеницу да је Крагујевац град суперлигаша, расадник талената, великих спортских имена, град шампиона и олимпијаца. Крагујевачки спорт оставља озбиљан печат у српском спорту и прави одличне резултате, а ова манифестација управо треба да окупи све те људе који тренирају или раде у спорту, да их зближи, промовише на прави начин и промовише вредности здравог живота", рекао је Дашић.

"Крагујевац је данас богатији за још једну сајамску манифестацију која га на најбољи могући начин промовише. Отпочињемо календар сајамских манифестација са једним шампионским сајмом кроз промоцију наших спортских клубова. Имамо шта да промовишемо, имамо чиме да се поносимо и штета би било да се то не окупи на једном месту и не овековечи кроз једну овакву манифестацију као што је Сајам спорта", закључио је  директор Шумадија сајма, Александар Лазовић.

Осим резултата клубова и спортиста, од изузетног значаја су и инфраструктурни пројекти, од изградње нових и реконструкције постојећих игралишта и отворених спортских терена у свим деловима града, до великих пројеката попут недавно отвореног Атлетског центра и изградње фудбалског стадиона Чика Дача, која нас очекује.

"У наредном периоду очекују нас велика улагања у спортску инфраструктуру. Очекују нас и много већа улагања у рад са децом. Заједно са Олимпијским комитетом Србије понудићемо бесплатне тренинге за осам спортова за децу. У питању је  мушка одбојка, женска кошарка, мушки рукомет и пет борилачких спортова. На овај начин нудимо могућност тим спотовима који су имали проблема са регрутном базом, да их промовишемо и омасовимо. Када је реч о спортској инфраструктури, у плану су много већи и амбициознији пројекти. Атлетска стаза је један од њих. Радимо убрзано на налажењу одговарајуће локације. Свакако је реч о пројекту од националног интереса због чега ћемо имати и помоћ државе у његовој реализацији", рекао је Предраг Стевовић, члан Градског већа за спорт.

У току је процес припреме јавне набавке за Скејт парк у Великом парку, пројектовање нове сале за борилачке спортове у Великом парку, припрема пројекта новог полигона за псе и пројекта уређења Шумаричког језера...

 

 

 

Извор: kragujevac.rs