Вести

Дашић присуствовао отварању Атлетског центра

У склопу комплекса отворених градских базена, отворен је Атлетски центар у присуству градоначелника Николе Дашића, директора Српског aтлетског савеза Слободана Бранковића, члана Градског већа за спорт Предрага Стевовића, директора СПД Раднички Братислава Ураковића и  секретара АК Раднички Слободана Спасића.

Први пут у историји града, Атлетски центар има атлетску стазу која је проширена пешчаном јамом, чиме је омогућено да се током зиме обављају тренажни процеси за више атлетских дисциплина. Атлетски центар који је данас отворен има и комплетно опремљену теретану, а крајем марта ће још једном донацијом Српског атлетског савеза добити тартан стазу за атлетски тунел.

"Када видимо ове младе људе којима се осмех не скида с лица, јасно нам је да су се сви радовали отварању Атлетског центра", рекао је Дашић.

"Спортски професионалци који овде раде казали су нам да имају велики проблем да надокнаде физичку кондицију због тога што у зимском периоду нису могли да спроводе тренажни процес. Сада имају услове да читаве године без прекида могу да се баве атлетиком. Српски атлетски савез нам је помогао и захвални смо на томе. Данас имамо прилику да чујемо да после неколико деценија у припадајућој сали за борилачке спортове поново имамо формиран џудо клуб; теретана је заиста професионална и на високом нивоу. Најважнија су нам деца, а атлетика је један од базичних спортова значајан за њихов правилан развој. Управо због тога ми вредно радимо на томе да изнађемо адекватно и квалитетно решење за изградњу атлетског стадиона", поручио је Дашић.

"Када сам овде био пре пар месеци и када сам дошао у ову халу која је тада била у грађевинским радовима, молба је била да Српски атлетски савез помогне са реквизитима које данас овде имамо, како би атлетичари могли да у зимском периоду спроводе свој тренажни процес", рекао је Бранковић.

"Оно што данас видим је прелеп атлетски тунел у којем атлетичари могу да тренирају и зими, што је веома значајно због тога што смо ми један од спортова који захтева дванаест месеци тренажног процеса. Град је учинио велики помак и овом приликом се захваљујем у име свих атлетичара и клубова који гравитирају и раде у Крагујевцу на условима који су сада напокон онакви какви треба да буду."

"Верујем да ће Град учинити све што је потребно и да се изгради модеран атлетски стадион на којем ће моћи да се организују домаћа, али и међународна атлетска такмичења. Крагујевац има хотелску инфраструктуру, аутопут, близу је и Београд, тако да не постоји ниједан разлога да се у Крагујевцу не одржавају и велика атлетска такмичења", закључио је Бранковић.

Члан Градског већа за спорт Предраг Стевовић је истакао да данашњим отварањем Атлетског центра Град показује своја настојања да изградимо и обновимо.

"Домаћинским, поштеним и одговорним односом према градској имовини, желимо да оправдамо указано поверење наших грађанки и грађана. Укупна улагања у овај простор су преко 25 000 евра, са заједничким средствима и донацијама Српског атлетског савеза. Након што смо започели реконструкцију Атлетског центра, Атлетски савез Србије је препознао труд Града и донирао је веома вредну и професионалну теретану. Поред атлетске стазе која је проширена пешчаном јамом, имамо и малу борилачку салу за рваче и џудисте, која ће се и даље опремати и где ће бити потпуно бесплатни тренинзи за сву нашу децу.Такође, имамо опремљен и спреман атлетски дом и надамо се да ће ово помоћи да резултати наших атлетичара буду бољи. У овој години желимо да започнемо прављење новог атлетског стадиона и тиме на најбољи начин заокружимо атлетску инфраструктуру. Свако бира свој траг који оставља током обављања јавне и одговорне функције. Ми желимо да оставимо траг будућности, траг рада и труда, траг борбе за бољи и лепши Крагујевац", поручио је Стевовић.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs