Вести

Дашић: Отворено и треће градилиште у оквиру пројекта Чиста Србија

Треће градилиште у оквиру националног програма Чиста Србија отворено је у улици 19. октобар у насељу Маршић, где ће у дужини од 1500 метара бити постављена нова фекална канализација. Након тога, радови се настављају у улицама Младена Миловановића, Драгише Мишовића, Миладина Поповића, Чедомира Миндеровића, Призренској и Црноречкој улици.

"Много је лепо кад видите започете радове и задовољне суграђане јер се коначно решавају историјски проблеми. Практично ће читав Маршић бити обухваћен фекалном канализацијом и надамо се да ћемо што пре доћи у ситуацију да потпишемо анекс уговора и обезбедимо увођење кишне канализације у, да тако кажем, најтежим улицама попут Соње Маринковић, Вишке или Бресничке", рекао је Дашић који је са сарадницима обишао градилиште.

"Проблема има много и у разговору са мештанима Маршића замолио сам за мало разумевања. Није могуће решити их све одједном, јер су у питању и проблеми који нису у надлежности града попут струје или гаса, али ћемо посредовати код надлежних предузећа да помогнемо колико је то могуће. Све остале проблеме решавамо у складу са динамиком и стањем финансијама у градској каси. Мислим да ћемо управо у овом мандату направити огроман помак."

"Крагујевац ће коначно моћи да каже да је решио највеће комуналне проблеме, а ту пре свега мислим на фекалну канализацију која недостаје у истом обиму у коме постоји а реч је о 360 км. Решићемо проблем депоније у Јовановцу која ће бити ревитализована и отворена нова у Витлишту, као и проблем водоснабдевања на сеоском подручју. У овом тренутку отворено је много градилишта али не можемо тако брзо да сустигнемо нешто у чему се касни 30 година", поручио је Дашић.

"Након Маршића, настављамо са радовима у Бресници, Малим Пчелицама, Корману и Станову. Диманику коју ми диктирамо у оквиру пројекта Чиста Србија тешко може да сустигне било која локална самоуправа", нагласио је Ивица Момчиловић заменик градоначелника.

"У зависности од временских услова и дужине мреже, потребно је између 15 до 20 дана да звршимо радове у једној улици. Идеја је да отварамо градилишта у сваком делу града сукцесивно. Ово је озбиљан и огроман посао. У овом моменту је најважније да имамо што је могуће више грађевинских екипа на терену како би до краја године завршили првих 42 од укупно 360 км припритетне канализационе мреже."

 

 

 

Извор: kragujevac.rs