Вести

Дашић организовао пријем за ватрогасце - спасиоце

Градоначелник Никола Дашић организовао је пријем за крагујевачке ватрогасце - спасиоце који су у петак стигли у Крагујевац, после осам дана проведених у Турској где су помагали угроженом становништву након разорног земљотреса. Крагујевачки ватрогасци спасиоци којих је било осам били су део Спасилачког тима за спасавање из рушевина Србије који је имао 45 чланова. Пријему је присуствовао и Зоран Кочовић, начелник Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу.

Крагујевачки ватрогасци упућени су у град Хатај где су са колегама из свих делова света, даноноћно помагали у спашавању људи и рашчишћавању рушевина.

Поносни смо као Крагујевчани што имамо овакве хероје међу нама. Они су добро обучени и добро су опремљени. И поред тога, министар Гашић је приликом недавне посете Крагујевцу поручио да дефинишу шта им је потребно од опреме и да се не устручавају да то траже. И то је прави начин, да би могло да се помогне јер људи када нису опремљени не могу ни да дају свој максимум. Када држава води рачуна о оваквим јединицама, тек онда можемо да имамо праве резултате и то се види и по томе што су наши Крагујевчани део прве екипе из Србије која је отишла у Турску.

Организовали смо овај пријем да им се на симболичан начин захвалимо, да се сећамо, али за све оно што раде у оквиру свог посла, на дневној бази, за све оно што заслужују, ми не можемо да се одужимо било каквом плакетом или поклоном. У сваком случају то је њихов посао који раде на најбољи могући начин, имају већу дозу одговорности која је натпросечна у односу на нас обичне људе – казао је Дашић.

 

Извор: Град Крагујевац