Вести

Дашић обишао радове на изградњи канализационе мреже у Гошиној улици

Градоначелник Никола Дашић и заменик градоначелника, Ивица Момчиловић, обишли су данас радове на изградњи канализационе мреже у Гошиној улици, у МЗ Петровац. Ово је друго градилиште у оквиру националног програма "Чиста Србија" који ће граду Крагујевцу омогућити изградњу и ревитализацију око 360 км канализационе мреже.

"Оно што ми је посебно драго је чињеница да наша предузећа не гасе машине током читаве године. Хтео бих да замолим грађане за стрпљење, заиста се много ради и много ће се тек радити. Радиће се 360 км канализационе мреже, у оквиру овог пројекта, али то повлачи са собом и изградњу друге инфраструктуре, која се измешта или гради из почетка, као и велики број процедура које треба да се обаве", рекао је Дашић.

"Инфраструктурни проблеми у овом насељу су бројни, и решаваће се поступно и систематски. Оно са чим се срећемо на терену јесте маса нагомиланих проблема који нису од јуче, него практично постоје од формирања насеља. Тада није постојала инфраструктура, људи су морали да праве дивље мреже, водоводне, канализационе, а имамо и велики број објеката који нису легализовани. Није проблем само ући у инвестицију и обезбедити средства, проблем је наћи решење да породице које немају легализоване објекте не буду остављене без нове инфраструктуре", рекао је Дашић, након разговора са мештанима.

"Гошина улица у насељу Петровац дуга је око 335 метара. Урађено је првих 80 метара, а динамику радова диктирају временски услови. Већ сутра, у насељу Маршић, биће отворено и треће градилиште у оквиру пројекта "Чиста Србија", где ће такође отпочети изградња канализационе мреже", објашњава Момчиловић.

"Гошина улица је друга улица коју започињемо да радимо у оквиру пројекта "Чиста Србија". Прва је Миливоја Банковића Сићка у Белошевцу, где је до сада урађено првих 300 метара мреже. Временски услови нам диктирају динамику извођења. Сутра отварамо и треће градилиште, у Маршићу, улица 19. октобра која је дуга 1500м. Имаћемо три градилишта која су отворена за врло кратко време. У првом приоритету планирано је да буде изграђено 42 км мреже, до краја наредне године. Паралелно се врши КТП снимање за остали део мреже. Наше предузеће "Водовод и канализација" већ је започело пројектовање мреже на делу који су они уговорили. Паралелно решавамо и имовинска питања јер без обзира што је пројекат линијске природе, потребне су нам сагласности власника на одређеним деловима мреже", истакао је Момчиловић.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs