Вести

Дашић: На рашчишћавању улица у Крагујевцу ангажовано 11 додатних екипа

Поред 14 возила Зимске службе ЈКП Шумадија, на рашчишћавању улица у приградском и на сеоском подручју, у Крагујевцу је од јутрос ангажовано још 11 екипа које су обезбедили ЈКП Водовод и канализација, Енергетика и Предузеће Корман пут.

"Очекујем да у току дана одрадимо већи део посла и очистимо сва приградска насеља и сеоска подручја", рекао је градоначелник Крагујевца и командант Штаба за ванредне ситуације Никола Дашић након јутрошње смотре додатне механизације.

"С обзиром на то, да поред 14 возила ЈКП Шумадије, која су на терену, данас додајемо још 11 возила, очекујем да већина путних праваца првог и другог реда данас буду очишћени."

"У овом тренутку ситуација је најбоља на главним саобраћајаницама, док је у приградским насељима нешто лошија. Снег је јуче коначно престао да пада, а то је један од услова да почнемо са чишћењем и третирањем улица. Данас очекујем конкретне резултате и то је један од разлога, зашто смо појачали број екипа на терену, како би што боље искористили престанак падавина", рекао је Дашић.

Одлуку о ангажовању додатне механизације Штаб за ванредне ситуације донео је на основу упозорења Републичког хидрометеоролошког завода Србије на велике количине падавина. Само за 24 сата јуче је на територији Крагујевца и шумадијског округа пало чак 36 цм снега.

"Поред ових 11 машина, ангажовано је и 14 возила ЈКП Шумадије, што значи да јутрос имамо 25 екипа које се налазе на 25 различитих праваца", истакао је Зоран Кочовић начелник Управе за ванредне ситуације МУП – а Србије који је истовремено апеловао на суграђане да имају стрпљења и разумевања. Кочовић је подсетио да сви који имају потребу за чишћењем завејаног пута или имају проблем са снежним наносима, то пријаве Ситуационом центру града Крагујевца или Оперативном центру МУП – а Србије односно крагујевачкој Управи за ванредне ситуације.

Ова механизација биће ангажована све док се не очисти и задњи пут и не реши и задњи проблем који имамо на територији града Крагујевца односно на сеоском подручју.

Смотри додатне механизације, поред Ивице Момчиловића заменика градоначелника, присуствовали су и представници ангажованих предузећа.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs