Вести

Дашић: Деца су наша будућност, а ми смо ту да радимо за њих

Поводом Међународног дана детета, градоначелник Крагујевца Никола Дашић са најмлађим суграђанима насеља Ердеч, око недавно изграђеног игралишта у овом насељу, засадио је дрвеће. На иницијативу савета месне заједнице, поводом обележавања датума који подиже свест заједнице о потребама и интересима најмлађе популације, али и њихове свести и одговорности према значају и заштити животне средине, испред игралишта у овом насељу засађене су јапанске трешње и тује.

"Веома лепа иницијатива Савета месне заједнице и велико је задовољство када видите да се суграђани одговорно опходе према својој заједници а посебно према њеним најмлађим члановима укључујући их у овакве активности", рекао је Дашић. 

"Са најмлађим суграђанима насеља Ердеч, симболично на Дан детета засадили смо дрвеће око њиховог простора за игру. Грађани овог дела града доприносе у улепшавању и сређивању свог окружења и насеља да и њима и деци сутра буде лепше, јер деца су наша будућност а ми смо ту да радимо за њих", истакао је Дашић.

Конвенција о правима детета, као најважнији документ у области дечјих права, донет од стране УН, свим земљама потписницимама, међу којима је и Србија, прецизира која све права припадају деци и поставља основне стандарде за добробит деце на различитим стадијумима њиховог развоја. Суштина ових права је да се деца без дискриминације развијају и расту, играју се и образују и достојанствено, безбедно, здраво и срећно живе.

"Повод је Светски дан детета а идеја нам је била да нашим најмлађим суграђанима подигнемо свест о значају заштите животне средине и садњи дрвећа. Каже се да свако у току свог живота треба да засади најмање три стабла. Посебно смо поносни што је нашу акцију подржао градоначелник Дашић", рекао је Никола Вученовић, члан Савета месне заједнице Ердеч. Организатор каже да је један од циљева акције подстрек за остале савете и суграђане да покрену што више оваквих акција у граду и тако обогате и чувају животну средину.

Осам туја и две јапанске трешње донације су расадника из насеља Ердеч, а техничку подршку је пружила ЈКП Шумадија.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs