Вести

Асфалтирана друга Северна магистрала у МЗ Опорница

Грађани Опорнице, после више од песедет година, добили су асфалт испред својих домаћинстава. Завршне радове на асфалтирању друге Северне магистрале познатије као ”стари београдски пут” у МЗ Опорница са сарадницима обишао је градоначелник Крагујевца Никола Дашић.

Као на сваком асфалтирању или реализацији значајних пројеката најлепше је што су људи, становници приградског дела који нас дочекају, задовољни. ЈКП Шумадија веома добро обавља свој посао и заиста сам задовољан квалитетом радова, каже градоначелник Никола Дашић. Машине овог јавно-комуналног предузећа се не гасе, људи непрестано раде и волим да поразговарам са радницима који на високим температурама раде веома тежак посао, али с друге стране, узвраћено им је задовољством грађана у којем год делу града да асфалтирају. Задовољан сам што успевамо да пратимо планирани темпо радова упркос свему што се дешава у свету, истакао је градоначелник Дашић.

До сада је, у овој улици дужине 700 и ширине четири метара била камена подлога у веома лошем стању, тако да грађани први пут добијају асфалт.

Радници и механизација ЈКП Шумадија, Сектора нискоградње данас изводе завршне радове на асфалтирању друге Северне магистрале у МЗ Опорница. После припремних радови на уклањању подлоге и уградњи каменог материјала почели смо са асфалтирањем а биће уграђене и банкине од каменог материјала. За асфалтирање улице у дужини од 700 и ширине четири метара биће утрошено преко 500 тона асфалтне масе. Вредност радова је око 7, 5 милиона динара, каже Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија.

О значају радова и асфалтирању, мештанима познатог још и као стари друм или стари београдски пут, говорио је Саша Живковић, председник Савета МЗ Опорница који је истакао да у овом делу има кућа од пре педест година, али да је значајан и због пољопривредника из Опорнице, Десимировца и Петровца који овде имају своје њиве, ливаде и шуме. Поред тога овде послују и мања предузећа, па ће и њима и њиховим радницима асфалтирани пут бити од великог значаја. Председник Савета МЗ Опорница се захвалио градоначелнику Дашићу и његовим сарадницима јер имају визију уређења и инвестирања по рубним деловима града. Опорница је и део пројекта Чиста Србија што значи да ћемо добити и канализацију а надамо се ускоро и гас. Овде живи око хиљаду и сто становника и поред свих ових планова очекујемо да ћемо ускоро решити питање воде и прикључивање на градску водоводну мрежу.

Након асфалтирања друге Северне магистрале у Опорници, машине ЈКП Шумадија биће пребачене у Петровац, где, према речима директора Вујновића, постоје велики проблеми у улицама који излазе на Авалску, због каменог материјала који после обилнијих падавина излази на ову значајну саобраћајницу.

 

 

 

Извор: kragujevac.rs