Вести

Вукомановић: Сто дана за бољи живот грађана

Током 100 дана од када Српска напредна странка са коалиционим партнерима, води град, из дана у дан мењају се ствари битне за функционисање Крагујевца и његових грађана.

Циљеви који су дефинисани по доласку на власт 28. октобра, а ради се о деблокади рачуна града, нагомиланим обавеза према банкама, као и платама запослених у јавном сектору које су касниле и по три месеца, решавани су према приоритетима. Без помоћи Владе републике Србије, најтежи проблеми које је затекла Српска Напредна странка не би могли да се реће тако брзо.

Рад на консолидацији јавног сектора, који подразумева изједначавање зарада у комплетном јавном сектору и спровођење социјалног програма за вишак запослених, биће задатак који ће се спроводити у наредном периоду и који ће довести до оптималног броја запослених свим градским предузећима. За решавање оваквих и сличних проблема, градској власти су потребни најквалитетнији људи. Увођењем праксе страначког запошљавања, претходна градска власт је и уништили јавна и јавно комунална предузећа.

У протекла три месеца, нико није отпуштен и није било партијског запошљавања, што је показатељ озбиљности и одговорности Српске Напредне странке и коалиционих партнера у односу на градске финансије.

Период који следи, значајан је све грађане Крагујевца. Српска Напредна странка поручује да ће сходно политичкој стабилности, што је био услов за инвестирање странаца у наш град, представници великих компанија Уједињених арапских Емирата, Италије, Француске, Словеније и Владе Кине, већ разматрају начине како ће улагати у Крагујевац и Шумадију. Ово ће бити шанса да се велики број радника запосли у приватном сектору. Јачање приватног сектора је још један од задатака који Српска Напредна странка подвлачи у приоритете садашње градске Владе.

Конференцију је водио Никола Вукомановић, повереник МО Белошевац, координатор омладине и члан правног савета.

Градски одбор СНС
У Крагујевцу,
12.02.2015.