Вести

Стевовић: Вртић је право а не привилегија наше деце

Данас смо се окупили зато што смо изабрали децу уместо новца, зато што смо изабрали борбу уместо предаје, зато што хоћемо да пружимо наду а не безнађе, баш зато данас морамо да артикулишемо незадовољство наших суграђана, баш зато данас морамо рећи да је вртић право а не привилегија за нашу децу.

Недовољан број вртића има за последицу да у јаслицама од 430 места конкурише 1100 малишана,као да је у питању упис на драмску академију?! Тако да родитељи немају избора осим да плаћају цену коју год Град Крагујевац одреди па је тако данас вртић у Крагујевцу најскупљи у Србији а то је зато што градска власт не поштује норму о обезбеђивању 80 одсто средстава од економске цене по детету а на шта су обавезни по Закону о предшколском васпитању и образовању, члан 50. и Закону о основама система образовања и васпитања, члан 159. Трошимо новац без јасно дефинисаних приоритета, трошимо новац на спортске клубове професионалаца а где деца од тога имају мало или никакве користи, трошимо новац на плате сувишног административног апарата, док за позив на договор око најмлађих градска власт за сада није имала слуха.

Сасвим је јасно да се налазимо усред кризе и да је наша економија девастирана и скоро уништена, а која је доведена на руб пропасти захваљујући похлепи и злоупотребама појединаца па и читавих политичких организација, сасвим је јасно да политичка елита у Крагујевцу располаже новцем као да га имамо превише а скоро да га немамо уопште, сасвим је јасно да је живот у Крагујевцу политичка игранка једног човека која траје више него што би могао да издржи и један град на планети, али једна ствар је остала иста а то је жеља свих нас у Српској напредној странци да омогућимо бољи живот нашој деци. Ово је искрени апел Верољубу Стевановићу да ову петицију, коју су грађани потписали у кратком року, схвати озбиљно и прихвати искрено јер ово није борба за политичке поене већ борба за децу.

Члан извршног одбора,

Српске напредне странке

Предраг Стевовић