Вести

Реновирана фискултурна сала ОШ “Светозар Марковић”

Сала Основне школе “Светозар Марковић” реновирана је и враћена у првобитно стање после 13 година. Одржан је пригодан програм, а потом и јавни час физичког васпитања, у присуству Љубише Антонијевића помоћника министра просвете, науке и технолошког развоја и градоначелника Крагујевца Радомира Николића. 

Посебно сам везан за ову школу, јер сам у овој сали имао наставу физичког. На жалост, изгледа да је данас велики успех када у 21.веку враћамо ствари да буду онакве какве су биле у 80-им годинама прошлог века. Ово је прва фаза радова које смо започели у овој школи. У другој фази ћемо оспособити неколико учионица, како бисте имали простора да се правилно развијате и учите. Желим да овај град ви учините лепшим и успешнијим. Захваљујем се на стрпљењу читавом колективу, ђацима и родитељима. – поручио је градоначелник ђацима.

У другој фази радова основна школа “Светозар Марковић” добиће и шест нових учионица и четири кабинета. Вредност ове инвестиције је 30 милиона динара, од чега је Град издвојио 25 а Министраство просвете, науке и технолошког развоја учествује са пет милиона динара.
Изградњом нових учионица сва деца која су раније похађала наставу у неадекватним условима, добијају нови простор. Осим тога, успели смо да, захваљујући уштедама у министарству просвете, определимо скоро два милиона динара, од којих ће Основна школа Светозар Марковић добити нове клупе и столице – рекао је помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Љубиша Антонијевић.

Сала за физичко васпитање годинама је била коришћена као простор за учионице. Како би се решио овај проблема недавно је метална конструкција, која се налазила у дворишту школе и била предвиђена за изградњу фискултурне сале уклоњена, а постојећа сала је адаптирана. Ученици су поново добили адекватан простор за наставу физичког васпитања.