Вести

Радомир Николић: У СНС 200 дуплих функционера

Чак 200 чланова СНС обавља више функција на различитим новоима власти и они ће морати до наредне недеље да одаберу само једну функцију или им прети искључење из странке, поручио је шеф Извршног одбора СНС Радомир Николић.

Николић је за данашње Новости рекао да су напредњаци после детаљне анализе направили регистар регистара својих функционера од локала до републике и “детектовали” све оне који имају дупле функције.

- За то смо користили наше критеријуме, који су много оштрији од оних које предвиђа Агенција за борбу против корупције. Многи су се позивали на Агенцију, доносили потврде да се не налазе у сукобу интереса, да могу да обављају две функције. Али ми не гледамо само шта је по закону, него шта је морално и тражимо од наших људи да буду пример свим осталима – рекао је Николић.

Шеф Извршног одбора СНС је најавио да ће током наредне недеље јавности бити доступан комплетан извештај Извршног одбора – тачан број и имена функционера с “вишком функција”, колико њих је поднело оставку, а ко се о то оглушио.

- Имају још неколико дана да спроведу то што је Главни одбор од њих тражио, а санкција је јасна – искључење из странке и губитак свих функција – рекао је он.

- Многи су поднели оставке, а да о томе нису информисали странку. Чекамо и потврде од установа од којих су људи именовани да су заиста поднели оставке. Тек када све те податке прикупимо, о свему ћемо обавестити јавност – рекао је Радомир Николић.