Вести

Радомир Николић: Нови Главни одбор за 90 дана

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Радомир Николић рекао је да СНС и даље анализира рад локалних самоуправа и својих функционера, "да ће грађани у наредном периоду видети много квалитетних промена" и најавио да ће нови главни одбор странке бити изабран у наредних 90 дана.

Николић је за "Политику" рекао да је у СНС доста тога урађено, да су променили једног од два градоначелника, да ће другог променити врло брзо и додао да су у многим установама променили људе.

Николић је, као председник ИО СНС, наводи "Политика", био задужен за рад локалних самоуправа и локалних функционера из своје странке, прикупљао је извештаје о њиховом раду, а све то је требало да резултира сменом оних који нису добро радили и који су лошим радом и бахатим понашањем штетили угледу странке.
"Што се тиче локалних самоуправа и наших локалних одбора, имамо план и очекујем да ћемо у наредном периоду озбиљно да се позабавимо питањем странке и локалне власти", рекао је он.

Николић очекује да тај озбиљан план буде реализован до краја октобра и да ће се у сваком случају осетити значајно унапређење рада странке и њеног учешћа у локалној власти у наредна два до три месеца.

Што се тиче директора јавних предузећа, Николић каже да су они у ингеренцији владе, да она анализира њихов рад, и додаје да је премијер Александар Вучић најавио смене.

На питање када ће СНС изабрати Главни одбор, Николић је рекао да постоји ГО (изабран на седници скупштине странке 25. јануара), и да је избор новог у ингеренцији председника странке.

Николић је истакао да је за 400 чланова ГО предложено више од хиљаду кандидата и да ће они бити изабрани у наредних 90 дана.
"Парламентарни избори и све што је задесило владу на почетку мандата вероватно су разлог што још функционише стари ГО, а људи умеју да буду незадовољни ако не добију места за која верују да им припадају", рекао је Радомир Николић.