Вести

Пријем за чланове Бициклистичког клуба Раднички

У години када се навршава 75 година од оснивања Бициклистичког клуба ''Раднички'', јасно је да је реч о великом јубилеју који показује да тај спорт има озибљну традицију у нашем граду - рекао је на пријему за чланове, тренере и руководство тог клуба, градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

У овој години према речима Александра Марића спортског директора остварили смо све што смо уградили у резутатске планове: имамо првака државе, првака Балкана, олимпијског кандидата и подмладак који обећава. Пуним срцем и са много оптимизма улазимо у 2015. годину, када ћемо крајем јануара обележити и 75 година од оснивања клуба. План је да у наредној години поновимо резултатске успехе који нас красе од 2009. године, да поново имамо државне прваке, да будемо најбољи у планинском бициклизму и у екипној и у појединачној конкуренцији, да неке такмичаре као што је Марко Станковић промовишемо у олимпијске кандидате и пробамо да остваримо олимпијску норму у бициклизму.
Наш клуб краси велики ентузијазам, а у прилог томе и податак да клуб не наплаћује чланарину.

Чињеница је да постоји љубав младих према бициклизму и како је рекао градоначелник Николић наша је обавеза да се бавимо популаризацијом тог спорта. Договорили смо се да развијамо бициклизам, организоваћемо велики број атрактивних манифестација у току године. Бициклистички клуб ''Раднички'' имаће у локалној самоуправи партнера на којег ће моћи да рачуна не само када је реч о финансијској подршци, него и у организационом смислу. Верујем, казао је Николић, да ће се у наредној години осетити озбиљан помак у бициклизму. У 2015. години град ће издвојити за спорт више средстава него што је потрошено у овој години, прерасподела средстава биће другачија, заснована на категоризацији и резулатима, тако да ће многи клубови који су били запостављени, у наредној години бити задовољнији. Велику пажњу поклонићемо и школском спорту. На вама као клубу је, истакао је градоначелник Николић, да ширите спортски дух а ми ћемо помоћи колико можемо.

Пријему који је уприличен поводом пажње вредног јубилеја и признања, присуствовали су Борис Ковачевић члан Градског већа за ванрпивредне делатности и Никола Урошевић помоћник градоначелника за спорт.