Вести

Новогодишњи пријем градоначелника

 Градоначелник Крагујевца, Радомир Николић, приредио је новогодишњи пријем за одборнике Скупштине града, представнике медија, јавног, политичког и културног живота града у Свечаном салону Зграде града.

Ове године, пријем је нешто скронмнији, у складу са финансијском ситуацијом у којој се град налази. Ипак, разлога за оптимизам има, јер је рачун града у току данашњег дана деблокиран.

- Хвала вам што имате разумевања за све ово што смо почели да радимо и што ћемо чинити у наредној години. Десила се промена власти у Крагујевцу у овој години, и та промена је била условљена потпуним колапсом у јавном сектору, јавно-комуналним предузећима, нажалост, али је тако. Наше је да пробамо да сав ентузијазам и енергију коју имамо уложимо у то да санирамо комплетну ситуацију.

Ја бих се захвалио људима који су имали поверења у мене и мој тим, захвалио бих се свим људима са којима ево даноноћно сарађујем већ два месеца, на томе да колико-толико доведемо ситуацију у ред. Оно што је прва лепа вест која нам се догодила јесте да смо данас успели да деблокирамо рачун града, да смо захваљујући Влади Србије којој смо неизмерно захвални, успели да измиримо обавезе према пословним банкама које доспевају до Нове године. Сада ћемо мало лакше да дишемо, мало ћемо више имати средстава да се окренемо јавно-комуналним предузећима. Мислим да ће запослени у јавном сектору бити задовољни, неке плате ћемо успети да измиримо, али и даље остаје тешка ситуација и борба за наредну годину.



Захваљујем се грађанима Крагујевца који имају стрпљења, који живе тешко у нади да ће да буде боље. Наше је да све њихове наде покушамо да остваримо, и вредно и напорно ћемо на томе радити током 2015. године - пручио је Николић на новогодишњем пријему.