Вести

Николић: СНС за сада не размишља о ванредним републичким изборима

Српска напредна странка за сада не размишља о ванредним репубичким изборима, али се за њих спрема као да ће бити сутра, рекао председник Извршног одбора СНС Радомир Николић. Реформе се морају спровести без обзира на политичка кретања, каже Николић.

Председник Извршног одбора СНС Радомир Николић изјавио је да та странка за сада не размишља о ванредним репубички изборима, али да се за њих спрема као да ће бити сутра, додајући и да се реформе морају спровести без обзира на политичка кретања.

"СНС за сада не размишља о ванредним репубички изборима, иако би било природно да они који имају највећу подршку у народу имају и највећу одговорност у држави", рекао је Николић

Он је објаснио да се СНС спрема као да ће избора бити сутра, "јер чим се заврши један циклус, ми се спремамо за наредни".

"Међутим, избори не могу да буду сметња реформама и Влада може да функционише без обзира на изборе", сматра Николић.

"Занимљиво је да се из опозиције не чују захтеви за ванредне изборе, иако би то било логично да траже да се распишу. То показује да радимо добро. Што се реформи тиче, оне морају да се спроведу без обзира на странку и политичка кретања", истакао је Николић.

Он је подсетио да су напредњаци странку одвојили од власти и да Влада и власт функционишу одвојено од онога што се догађа у тој странци.

"Неко је једном морао да уђе у коштац са свим проблемима у Србији. Могли смо и ми, као сви пре нас, да ћутимо и не решавамо проблеме. Али ми нисмо због тога добили мандат од народа, да ћутимо. Морамо да спроведемо реформе и по цену изазивања ванредних избора и губљења гласова", закључио је Николић.