Вести

Мештани Јовановца у свакодневном страху

Месна заједница Јовановац, броји преко 1270 становника, који се свакодневно суочавају са разним проблемима, а чијим решавањем би се могло олакшати њихово нормално функционисање.

Локална власт није нашла за сходно да обезбеди одређена средства како би житељима ове месне заједнице омогућила пријатнији живот. Највећи комунални проблем ове месне заједнице је депонија смећа. Због некотролисаног ширења депонијског гаса, ризик од пожара и експлозија је огроман. Процедне воде из депонија се не сакупљају нити пречишћавају, чиме се угрожавају подземне и површинске воде и земљиште, због високог садржаја органских материја и тешких метала.

Депонија у Јовановцу, чији капацитет за пар година достиже свој максимум, представља велику опасност за животну средину, ваздух, људе, али није и једини проблем грађана ове Месне заједнице. Неасфалтиране улице, лоше улично осветљење и лоша водоснабдевеност, (у школи воде за пиће уопште нема), слаб напон струје, само су неки од проблема које до сада градска власт није имала слуха да реши. Растиње поред пута смањују видљивост возачима, а и даје лошу слику природном окружењу. Неуређено школско двориште, које је и једино место за окупљање и игру деце у насељу, доказ је недовољне бриге локалне власти за децу овог краја. Ово су само неки од проблема који тиште житеље Месне заједнице Јовановац, а за које градска власт до сад није имала слуха.

Градска власт у сарадњи са Саветом МЗ Јовановца, би требало да се осврне на ове проблеме, обезбеди минимална финансијска средства која су потребна за решавање истих. Житељи Месне заједнице Јовановац, заслужили су нормалан живот, какав доликује грађанима 21 века.