Вести

Градоначелник Радомир Николић са делегацијом Уједињених Арапских Емирата

Крагујевац су данас посетили Њ.Е. господин Хамдан Мусаллам Ал - Мазроуи председник Управног одбора Црвеног полумесеца из Уједињених Арапских Емирата, Сухел Ал Кади директор Филијале организације Црвени полумесец из Фуџере и Расид Хамад секретар председника Управног одбора организације Црвени полумесец.

На пријему који је у згради Управе града организовао градоначелник Крагујевца Радомир Николић гости су упознати са потенцијалима града и могућностима за инвестиције.

Кренули смо у озбиљну дипломатску активност и желимо да привучемо инвеститоре из целог света. У овом тренутку, према Николићевим речима, најинтересантнији су нам инвеститори из Уједињених Арапских Емирата и Кине, а имаћемо ускоро и разговоре са амбасадором Сједињених Америчких Држава.

Наша је жеља да досадашњу сарадњу која се са УАЕ сводила на донације, проширимо на инвестиције, јер Крагујевац је био и остао велики индустријски центар са значајним потенцијалима.

Имајућу у виду да делегацију УАЕ пре свега интересује сарадња у области пољопривреде, највећа пажња у разговорима биће поклоњена тој теми. Разговараће се наравно и сарадњи у свим осталим областима тако да ћемо тек након тога знати на чему ћемо даље градити сарадњу наша два народа. Наша је жеља да им покажемо какви смо домаћини и да се увере у то да су овде увек добродошли. О својој данашњој посети делегација ће известити и шеика Хамдана бин Заједа Ал Нахјана.

Гости из УАЕ данас су обишли и Клинички центар где су донирали доста средстава и где је захваљујући донацији Фондације “Драгица Николић“ обновљено Породилиште. Према речима градоначелника Николића могуће је да плод данашње посете буду додатна улагања у Клинички центар.

Изражавајући захвалност Њ.Е. господин Хамдан Мусаллам Ал - Мазроуи је изаразио наду, да је данашња радна посета тек почетак сарадње. Мазроуи је том приликом позвао градоначелника Николића у узвратну посету.

Иначе у данашњим разговорима са гостима из Уједињих Арапских Емирата су учествовали Обрад Турковић заменик градоначелника, Игор Митровић члан Градског већа за финансије и имовину, Далибор Јекић члан већа за привреду и Дамјан Срејић начелник Шумадијског управног округа.