Вести

Градоначелник Николић пожелео је добродошлицу најбољем атлетичару Србије Емиру Бекрићу

У присуству градоначелника Крагујевца Радомира Николића и помоћника за спорт Николе Урошевића, Атлетски клуб “Раднички“ представио је данас новог члана - појачање за следећу такмичарску сезону - Емира Бекрића.

Према речима Ивана Павловића председника клуба, Емир Бекрић је био коцкица која је недостајала у нашем мозаику званом освајање титуле европског првака у клупској конкуренцији. Веома смо срећни и поносни што се Бекрић одлучио на тај корак, да дође да појача наш клуб и верујем да ћемо са њим у нашем саставу и са свим осталим атлетичарима, поготову онима који су поникли у нашим редовима, уз бирана појачања, доћи до тог циља и освојити прво место најпре у Б групи. Након тога, наш план је да за, рецимо, три године освојимо титулу европских шампиона у конкуренцији осам најбољих клубова Европе. Сезона иза нас била је доста успешна када је екипни наступ у питању. Успели смо да обранимо титулу екипног првака на убедљив начин, на нашем стадиону, пред нашим љубитељима спорта и да организујемо такмичење о којем атлетска Србија још увек прича. Надамо се да ће се овакви резулати наставити и у 2015. години, да ће и нека појединачна остварења бити знатно боља него до сада и да ћемо их гледати на најзначајнијим планетарним такмичењима.

Добродошлицу у Крагујевац најбољем атлетичару Србије пожелео је градоначелник Радомир Николић. Ово је град који има богату атлетску традицију и наше је опредељење да, у оквиру својих могућности, помогнемо даљи развој атлетике. Представници клуба питали су да ли је изводљиво да град помогне долазак великог аса у Крагујевац, представили су нам своје планове и одлучили смо да им на том путу помогнемо. Видим, рекао је Николић, да су амбиције клуба веома озбиљне, говори се о европској медаљи а са оваквим саставом, мислим да је то реално.

Сан сваког спортисте је да у каријери достигне врхунске резулатате, освоји одличја о којима је увек сањао, казао је том приликом Емир Бекрић. Једна од мојих амбиција је освајање Купа европских шампиона. Имао сам ту част да већ четири - пет година учествујем на том шампионату, али нисам имао част да подигнем тај пехар. Мој долазак у Раднички има више разлога. Први је да појачам клуб, да покренем тимски дух и да допринесем да буду још бољи и успешнији, односно, да пробамо заједно као тим да се попнемо на највише постоље, да будемо и прваци Европе.