Вести

Градоначелник Николић обећао решење за проблеме Нискоградње

Радници ЈКП “Нискоградња“, предузећа које реално постоји само на папиру, окупили су се данас испред зграде Града, тражећи од оснивача да реши проблеме у којима се налазе. Реч је о 80 - так радника, који су због финансијских проблема у том колективу, почетком 2013. године прераспоређени у друга градска јавна предузећа. Уговори о њиховом ангажовању истекли су 28. фебруара и нису обновљени. Здравствене књижице су им неоверене, дугује им се три и више плата.

На састанку који је градоначелник Крагујевца Радомир Николић организовао са представницима ''Нискоградње'' договорено је да се нађе решење, јер је реч о делатности која је граду неопходна за послове одржавања улица.

''Нискоградња'' је огроман проблем, рекао је обраћајући се окупљеним радницима градоначелник Николић. У претходном периоду, претходна власт је ту делатност пребацила на ЈКП ''Чистоћа'' и на тај начин потпуно уништила ''Нискоградњу''. То предузеће више нема механизацију, она је пребачена у ''Чистоћу'' и ''Паркинг сервис'', има само запослене који на овај начин покушавају да реше своје проблеме.

На састанку смо се договорили да део радника буде пребачен у та два преузећа, где се и налази механизација ''Нискоградње'', али у оптималном броју, а не да вишковима опет оптерећујемо те колективе. Оно што је проблем, казао је Николић, јесте вишак радника у ''Нискоградњи'', који је реално и пре овога постојао. Град Крагујевац понудиће адекватан социјални програм и на основу тога раскинути радни однос са онима који су заинтересовани да доборовољно напусте тај колектив. Верујем да ће бити задовољни са оним што ћемо им понудити јер нећемо одступати од онога што нуде друге локалне самоуправе. Одмах након изјашњавања радника, почећемо да решавамо тај проблем јер је најважније да знамо колико ће то да кошта град и како ћемо да обезбедимо средства.