Вести

Градоначелник Николић: Држава ће изаћи у сусрет радницима Аутосаобраћаја

Незадовољни неиспуњеним обећањима које су добили од појединих државних функционера, стотинак радника “Аутосаобраћаја“ окупило се јутрос испред зграде Градске управе, тражећи да о својим проблемима разговарају са градоначелником Радомиром Николићем.

Радници траже решавање статуса преузећа, реализацију социјалног програма и деблокаду преостале имовине како би бар Аутобуска станица почела са радом.

Градоначелник Николић замолио је окупљене раднике да делегирају своје представнике, па је одмах одржан састанак коме је присуствовао и заменик градоначелника Небоша Здравковић.

Радници су подсетили у каквој се ситуацији колектив налази, као и да се запосленима дугује и по 25 плата. Немамо више коме да се обратимо, буквално смо препуштени сами себи. Предузеће је оптерећено бројним обавезама, које су милионске.

Град у решавању проблема које има “Аутосаобраћај“ није преговарач већ само посредник који треба да направи везу између запослених и Владе Србије - казао је након састанка, окупљеним радницима, градоначелник Радомир Николић. Радници су потпуно у праву.

Тачно је да држава није успела да нађе стратешког партнера за фирму коју је претходни градоначелник Верољуб Стевановић са својим сарадницима успео потпуно да уништи.

Држава ће, истакао је Николић, изаћи у сусрет иако постоји очигледан пропуст од стране предузећа у овом тренутку. Наиме, како се чуло на састанку, због неажурности директора документација за социјални програм није достављена у предвиђеном року. Спровешће се социјални програм за све који су се добровољно пријавили. Део одговорности за тренутно стање у предузећу сносе и сами радници који су утуживали фирму, па су на основу њихових правоснажних пресуда пописивана средства и продати аутобуси путем јавне продаје како би се намириле заостале плате.

Држава ће апсолутно изаћи у сусрет, имамо потврду из Владе Србије за све захтеве који радници имају. Што се тиче рокова, који су занимали и раднике и медије, Николић је рекао, да ту нема никаквих изузетака за раднике “Аутосаобраћаја“, него ће ући у процедуру када и сви остали.