Вести

Димитровски: Спасимо живот нашим суграђанима

Након успешно спроведених акција многих Месних одбора Српске напредне странке, акција добровољног давања крви постала је пракса на нивоу целог Градског одбора у сарадњи са Институтом за трансфузију крви. Чланови и активисти Српске напредне странке заједно са коалиционим партнерима желе да својим примером покажу одговорност и уједно упуте позив осталим суграђанима да им се придруже и учине овај мали напор како би неком спасили живот.

Акција има за циљ да спаси животе, побољша квалитет здравља, а многи пацијенти који захтевају трансфузију немају приступ одговарајућој крви у тренутку када им је потребна. Српска напредна странка се залаже да програм окупљања добровољних давалаца крви представља социјални програм који је од кључног значаја за безбедност и одрживост националних залиха крви. Очекује се преко 40 добровољних давалаца, чланова Српске напредне странке да дају своју крв и на тај начин омогуће повећавање залиха крви.

Градски одбор СНС поручује, да би се осигурало брзо, квалитетно и сигурно лечење болесника потребно је увек имати довољан број давалаца крви, а тиме и довољне количине крви у резерви.

Овом акцијом желимо да покажемо хуманост и одговорност за конкретне проблеме са којима се суочавају Крагујевчани . Овакве и сличне хуманитарне акције на нивоу целог ГО СНС Крагујевац и наставиће се у наредном периоду, јер је оваква солидарност- Будућност у коју верујемо.

Конференцију водио председник Савета за здравство др Антонио Димитровски.

Градски одбор СНС
У Крагујевцу,
11. 03. 2014.