Двојац без кормила пропада у амбис

Српска напредна странка у Крагујевцу поздравља данашње потписивање коалиционог споразума ДС и ЗЗШ и види га као последњи покушај Верољуба Стевановића да сачува власт. Само на први поглед је нелогична чињеница да је спасилац актуелне градске власти Бојан Пајтић и остаци његове Демократске странке. Њихов истакнути члан, у новој поставци, биће задужен за сарадњу града Крагујевца са Владом Републике Србије. Он ће како сами кажу, са Владом сарађивати и љуто јој се супростављати у исто време.

Дан пре озваничења нове већине грађани Крагујевца имали су прилику да виде како овај усамљени двојац планира да реши проблем финансијске кризе која разједа град. Оглашена је продаја градског земљишта на седамнаест локација.

До јуче најжешће политичке ривале спојила је једна, једина ствар - несхватљива мржња према Александру Вучићу, ког су фиксирали као заједничког непријатеља а град Крагујевац су препознали као полигон за престројавање пред офанзиву. Тај политички рат би наравно требало да плате грађани Крагујевца.

Српска напредна странка неће дозволити овакав сулуди сценарио и смениће неодговорну власт. Разговори које водимо дају резултате и Демократска странка Србије је већ напустила већину док са осталим политичким групацијама у граду константно преговарамо око временског оквира у ком ће Верољуб Стевановић бити смењен.

Искључиви кривац за то што градоначелник већ није смењен је Демократска странка и убеђени смо да ће то грађани Крагујевца знати да оцене већ на првим наредним изборима.

У Крагујевцу, 05.08.2014. године.

Српска напредна странка
Одборничка група